Posetite izložbu “Policija kroz vreme”

Povodom 60 godina od useljenja tada Narodne milicije u današnju zgradu Policijske uprave Kruševac, u holu te zgrade otvorena je izložba “Policija kroz vreme”. Izložbu mogu pogledati svi zainteresovani građani.

PU izlozba DRUGA 1

Posetioci izložbe, između ostalog, moći će da vide kako su nekada izgledale službene legitimacije kriminalističke policije, pušku Zastava M-48 prva serija, forenzičku pincetu, fotoaparate forenzičara polovinom 20.veka, dvogled sa foto aparatom za operativni rad, fotografije iz 1961. godine na kojima je tada kruševačka milicija u pratnji predsednika SFRj Josipa Broza Tita, te fotogarfije prve generacije saobraćajaca u beloj uniformi…

Ivan Milenković, načelnik PU Kruševac, kazao je da su fotografije i eksponati uglavnom iz privatnih zbirki građana, bivših kolega i arhive Policijske uprave.

Želeli smo da pokažemo građanima sačuvanu opremu i eksponate koje je policija koristila u prethodnom peridu, a pre svega da sačuvamo od zaborava uspomenu na naše kolege koje su svoj radni vek posvetili očuvanju bezbednosti. Ovi eksponati i fotografije za nas imaju veliku emotivnu vrednost, a ono što je zajedničko za naše kolege ranije, za nas sada ali i za buduće kolege je da je policija bila i biće u službi građana- poručio je Milenković.

Kruševačkim institucijama i ustanovama, kao i pojedincima koji su pomogli da se ova izložba organizuje, načelnik Policijske uprave uručio je zahvalnice.

Zainteresovani građani izložbu će moći da pogledaju još danas.

D.P.

Komentar