Počinju edukativne radionice za žene u Trsteniku

Udruženje žena „Teuta-TIM” iz Trstenika organizuje radionice „Briga o tebi počinje sa tobom”. Radionice i individualni razgovori biće besplatni, održavaće se naredna tri meseca, a vodiće ih psihoterapeutkinja Ivana Perić u saradnji sa sociološkinjom Snežanom Miladinović.

Na radionicama će se učiti i usavršavati veštine aktivne brige o sebi, kao neophodnog elementa za stvaranje otpornosti na stresne situacije.

– Svaka žena nam je važna, kao i njena briga o sebi i njeno mentalno zdravlje. Kultura i društvo vrlo često žene stavljaju na drugo mesto, kada su u pitanju njihove potrebe i često je nama briga o nečemu drugom i o nekome drugom mnogo važnija nego mi sebi same. Proći ćemo kroz ciklus edukativnih radionica, a nakon toga ćemo se baviti individualnim radom kroz savetovanje. Biću vaš vodič u ličnoj promeni – najavila je psihoterapeutkinja Ivana Perić.

IMG c8429ac752e3f50e7ab27638a27512af V 2

Pored edukativnog dela, na radionicama će biti uključen i iskustveni deo, na kom će se razmenjivati sve ono što se kroz edukativni deo bude obrađivalo.

– Neke od tema biće kako da ne osećamo krivicu, kako da unapredimo svoje samopouzdanje, kako bolje da brinemo o sebi i da upravljamo stresom i svojim vremenom. Govorićemo o tome kako da prepoznamo samopotrebe i da na njih odgovorimo, kako da očuvamo svoje mentalno zdravlje u stresnim zahtevima, odnosno kako da vodimo jedan kvalitetniji i ispunjeniji život u kome, pored toga što o svemu brinemo, brinemo i o sebi, a isto tako i kako da upravljamo neadekvatnim brigama, anksioznošću i drugim emocijama koje nas nekada dovod do iscrpljivanja – naglasila je ona, dodajući da će jedna od tema biti i emocionalna pismenost.

Prve radionice su zakazane za 16. i 17. septembar, a održaće se u prostorijama Dečje biblioteke u Trsteniku. Polaznice imaju mogućnost da izaberu jedan od dva termina, od 10 do 14 časova ili od 15.30 do 19.30 časova.

IMG 54856275e30269a479779f606f245e6d V 1

Inače, radionice su početak realizacije projekta „Bezbedna žena, bezbedno društvo”, koji je podržala Rekonstrukcija ženski fond iz Beograda.

J.A.

foto: „Teuta-TIM“ Trstenik

Komentar