Otvoren konkurs za sedmu generaciju Svetionika znanja

Konkurs za učesnike Svetionika znanja, tradicionalnog takmičenja srednjoškolaca iz 12 lokalnih zajednica, otvoren je do 10. septembra. Takmičenje ima za cilj eduakciju, obuke i povezivanje mladih iz cele Srbije, a sprovodi se u organizaciji „Svetionika znaja“, Asocijacije za afirmaciju kulture i Ministarstva omladine i sporta.

Svetionik znanja okuplja 48 srednjoškolaca koji će raditi pod vođstvom mentora i koordinatora iz omladinskih organizacija, sa fokusom na razvoj projektnih ideja koje će imati pozitivan uticaj na njihove zajednice.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, teme na kojima će timovi raditi ove godine raznovrsne su i ključne za budućnost našeg društva, od informacionih tehnologija, zaštite životne sredine, javnog zdravlje, pa do društvene odgovornost i aktivizma.

Osim lokalnih inicijativa, srednjoškolci će imati priliku da razmene iskustva na seminaru zakazanom od 22. do 24. septembra u Kragujevcu, a njihovi finalni projekti će biti predstavljeni na završnom događaju od 1. do 3. decembra u Bajinoj Bašti.

Ove godine pravo učešća na kokursu imaju svi talentovani srednjoškolci treće i četvrte godine, čija su interesovanja usmerana ka lokalnoj zajednici, pisanju projekata i aktivizmu iz sledećih gradova: Bajine Bašte, Beograda, Kragujevca, Čačka, Zaječara, Leskovca, Šabca, Bele Crkve, Ćuprije, Niša, Vršca i Vranja- kaže se u saopštenju.

Konkurs je otvoren do 10. septembra. Za dodatne informacije i prijavu, posetite zvaničnu web stranicu Svetionika znanja. Izabrani kandidati će biti obavešteni do 13. septembra o finalnom odabiru.

D.P.

Komentar