odjek megafon vesti

naše priče

odjek mladih, odjek.rs

Odjek mladih – Dođite, kažite šta vas zanima!

Novi susret redakcije portala Odjek.rs sa mladima zakazan je za četvrtak, 30. novembar. Okupljamo se u restoranu Olive tree, u 19 časova i 30 minuta i pozivamo mlade sugrađane/ke da nam se pridruže. Važno nam je da čujemo mišljenja i stavove što više mladih, o tome šta im je važno, šta ih zanima, o čemu ... Opširnije . . .

Ceo tekst ...
ulica nikole tesle, odjek.rs

Građani/ke pitaju: Da li je u planu rekonstrukcija ulice Nikola Tesla?

Ulica Nikole Tesle, u delu od kružnog toka do Kosovske, kako su naveli naši čitaoci/teljke, u lošem je stanju. Pitali su da li je u planu njena rekonstrukcija. Odgovor smo potražili od nadležnih. U Gradskom upravi je portalu Odjek rečeno da ulica Nikole Tesle neće biti rekonstruisana do kraja ove godine, a da li će ... Opširnije . . .

Ceo tekst ...
rođendan, odjek.rs

Priča s dušom: Komšije priredile baka Radi iznenađenje za pamćenje!

Kada se u njenom komšiluku otvorio frizerski salon, sugrađanka Rada (86) se obradovala što više neće morati daleko da ide da bi imala frizuru. Danas je to mesto gde rado provodi vreme u druženju sa svojim dobrim komšijama. Njena vedra priroda i dobrota „pokupila“ je sve simpatije, pa su rešili da joj prirede rođendansko iznenađenje. ... Opširnije . . .

Ceo tekst ...
cankareva ulica, odjek.rs

Građani/ke pitaju: Kada se očekuje završetak radova u Cankarevoj ulici?

Sa kompletnom rekonstrukcijom Cankareve ulice u naselju Ujedinjene nacije otpočelo se pre tri nedelje. Nadležni kažu da radovi teku planiranom dinamikom, te da bi trebalo da budu završeni do kraja ove godine. Kako su zbog radova u toj ulici stanari morali da sklone svoje automobile sa parkinga ispred stambenih zgrada, meštane ovog naseljenog mesta je ... Opširnije . . .

Ceo tekst ...
girl 318576 1280 optimized

Estrada – novokomponovani sinonim srpske kulture?  

„Narodnjaci, braćo i zemljaci, budite ortaci pa smanjite taj gas!”, napisao je Đorđe Balašević 90-tih godina, a kao da je pisano danas. Piše: Nenad Nicović Svaki put kad uključimo televizor, u moru kanala iskoči nam neki novi brat- zemljak sa novim hitom. Ponekad se čini da i kad bi hteli da izbegnemo novokomponovane (anti)hitove, sredina u ... Opširnije . . .

Ceo tekst ...
zagađenje pm, odjek.rs

PM čestice „ubijaju“- Šta znate o njima i da li se mere u Kruševcu?

Sa štetnim uticajem po zdravlje PM 10 i PM 2,5 čestica, građani/ke su delimično upoznati, ali većina ne zna da se u našem gradu meri koncentarcija tih čestica u vazduhu. Sugrađani/ke pretpostavljaju, kako navode, da te čestice imaju neke veze sa jakim i neprijatnim mirisom koji se godinama, u zimskim mesecima oseća, u određenim delovima ... Opširnije . . .

Ceo tekst ...
jabuke, odjek.rs

Voće bez pesticida- da, moguće je!

Većina proizvođača voća koristi prekomerne doze pesticida, uz opravdanje da je voće postalo neotporno. Da se kvalitetan proizvod može dobiti i bez toga, odnosno, uz kontrolisanu upotrebu hemikalija i poštovanje karence, kaže Goran Antić, rasadničar iz sela Ljubava. Iako se poslednjih godina dosta govori o organskim proizvodima, na zelenim pijacama i u marketima uglavnom kupujemo ... Opširnije . . .

Ceo tekst ...
mlekomat, odjek.rs

„Milka Zdravinjka“, godinu dana kasnije

Godinu dana nakon što je na Novoj zelenoj pijaci postavljen prvi i za sada jedini mlekomat u Kruševcu, sugrađani i dalje rado toče mleko „na dugme“. Kupci kažu da za razliku onog koje kupuju u marketima, ovo mleko ima ukus „kao nekada“ i „prst kajmaka“. Sveže mleko stiže sa farme porodičnog gazdinstva Đurđević u Zdravinju ... Opširnije . . .

Ceo tekst ...
gerontološki centar, odjek.rs

Građani/ke pitaju: Ko ima pravo na uslugu „Pomoć u kući“?

Kroz uslugu „Pomoć u kući“ koju sprovodi kruševački Gerontološki centar, obezbeđen je bolji kvalitet života za brojne sugrađane/ke „trećeg doba“. Naše čitaoce/teljke, interesovalo je ko ima pravo na ovaj vid vaninstitucionalnog zbrinjavanja, te šta je sve potrebno da bi se ostvarilo pravo na tu uslugu. Kako bi pripadnici „trećeg doba“ imali bolji kvalitet života u ... Opširnije . . .

Ceo tekst ...