Na terenu rivalstvo, van njega prijateljstvo: Košarkašice Bagdale ugostile KK Struga

Ekipa OKK Bagdala ugostila je nedavno 30 devojaka iz KK Struga 2009 iz Republike Severne Makedonije. Uz druženje, te sklapanje novih poznanstava i prijateljstava, odigrane su i četiri utakmice u različitim uzrasnim kategorijama.

Rezultat je bio u drugom planu. Važno je to da nas čeka da uzvratimo posetu. Pored prelepih poteza na utakmicama, najviše pažnje je privukla i 203cm visoka igračica Kiki iz KK Struga, koja može bez problema da zakuca loptu u koš. Na kraju su pale i suze na rastanku. Druženje je bilo kompletno – rekao je trener i predsednik kluba OKK Bagdala, Aleksandar Memet.

košarkašice, Bagdala, Struga, Odjek.rs
FOTO: OKK Bagdala

Ovdašnja košarkašica Teodora Šaronjić (19) je zadovoljna utakmicom i energijom na terenu. Prema njenim rečima, izmenjen sastav i dolazak mlađih devojaka u stariju grupu nije loše uticao na to da utakmica protekne na zadovoljavajućem nivou.

Devojke iz Makedonije su divne i lepo je bilo družiti se sa njima. Sklopile smo nova poznanstva i ovo je jedno novo iskustvo za sve nas. Nadam se da ćemo češće imati utakmice sa klubovima iz drugih država – kaže Teodora, koja igra na poziciji plejmejkera.

Druženje sa košarkašicama iz Struge, te sportsko nadmetanje na terenu, ostavilo je poseban utisak i na Anđelu Jovanović (25), kapitena ekipe.

košarkašice, Bagdala, Struga, Odjek.rs
FOTO: OKK Bagdala

Divno je bilo provesti dva dana sa njima, družiti se i igrati utakmice. Prelepa energija, gde se video pravi sportski duh, fer igra, a srce je bilo na terenu. Svi smo se lepo uklopili sa njima, doživeli smo nova iskustva i sklopili nova prijateljstva. Nadam se da ćemo uskoro i mi otići kod njih i još više učvrstiti naše prijateljstvo i sportski duh – objašnjava ona.

Inače, ekipa KK Struga igra Prvu makedonsku ligu već godinama pod palicom Vladimira Đorovića, koji je iz naših krajeva.

J.A.

Foto: KK Bagdala

Tekst je nastao kao deo projekta „Da se bolje razumemo“, koji Udruženje „Tim za razvoj i unapređenje društva“ i portal Odjek.rs sprovode uz podršku fondacije „Rekonstrukcija Ženski fond“

Komentar