odjek megafon vesti

DRUŠTVO

peščanik, odjek.rs

Kruševac: Svaka treća žena žrtva nasilja, trpe zbog dece i ekonomske zavisnosti

-Od 180 anketiranih žena sa područja grada Kruševca, oko 30 odsto doživelo je psihičko nasilje od sadašnjeg ili bivšeg partnera, više od 10 odsto seksualno ili ekonomsko, a skoro svaka peta fizičko nasilje. Sa nasilnikom ostaju većinom zbog dece, zbog nestataka podrške bližnjih ili lošeg ekonomskog položaja- rezultati su istraživanja koje je sprovelo Udruženje žena ... Opširnije . . .

Ceo tekst ...
izbori,Odjek.rs

Izbori: Televizije nedostupne, obilazimo birače, navodi lokalna Koalicija „Srbija protiv nasilja“

Koalicija „Srbija protiv nasilja“, čiju listu za lokalne izbore predvodi dr Branislav Bata Andrić, saopštila je da obilaskom terena i podelom izbornog materijala obaveštava sugrađane o tome šta će koalicija uraditi ukoliko dobije poverenje građana, uz napomenu da je to jedini način, jer su za tu koaliciju lokalni mediji nedostupni. – Kako nam i dalje ... Opširnije . . .

Ceo tekst ...
zavetnici 3

Izbori: Stranka Zavetnici pita nadležne zašto kasni izgradnja pasarele?

Kruševački odbor Srpske stranke Zavetnici u saopštenju za javnost pita nadležne zašto završetak radova na pasareli, u Jug Bogdanovoj ulici, kasni skoro pola godine? Ta stranka upozorava takođe da izgradnja pasarele bez svetlosti ostavlja deo stanara jedne zgrade. – Ovim putem želimo da postavimo pitanje Gradu i Javnom preduzeću za urbanizam i projektovanje Kruševac, zašto ... Opširnije . . .

Ceo tekst ...
izbori2

U trci za odbornike u Kruševcu šest lista i 310 kandidata

Za 70 odborničkih mandata u Skupštini Grada Kruševca nadmetaće se kandidati sa šest izbornih lista, njih ukupno 310. U zakonom predviđenom rorku, do 26. novembra, za učestvovanje na lokalnim izborima u Kruševcu podneto je šest lista, koje je Gradska izborna komisija proglasila. Potpune, odnosno liste sa 70 odborničkih kandidata podnele su tri liste: lista okupljena ... Opširnije . . .

Ceo tekst ...
peščanik, odjek.rs

Udruženje žena „Peščanik“: Znanjem protiv nasilja nad ženama

Stotinak žena učestvovalo je na radionicama na temu rodno zasnovanog nasilja koje su, u okviru projekta „Unapređena prevencija – bolja zaštita“, tokom ovog meseca održale konsultantkinje SOS telefona Udruženja žena Peščanik. Po jedna radionica održana je sa Romkinjama, ženama koje ne čuju i ženama koje ne vide, sedam sa ženama iz seoskih i prigradskih naselja. ... Opširnije . . .

Ceo tekst ...
Srpska radikalna stranka, Odjek.rs

Izbori: Srpska radikalna stranka na lokalnim izborima pod brojem šest

Gradska izborna komisija proglasila je izbornu listu Srpske radikalne stranke za učestvovanje na lokalnim izborima. Radikali su listu, na kojoj je 30 kandidata za odbornike, podneli su 24. novembra, a proglašena je dan kasnije. Na listi koja nosi naziv Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka, prvo mesto zauzima master pravnih nauka Dejan Marinković, iz ... Opširnije . . .

Ceo tekst ...
carapansko

Slatka akcija „Čarapanskog srca“ obradovala učesnike

Članovi udruženja „Čarapansko srce“ okupili su se ovog puta u poslastičarnici „Ramonda dezert“, a povod je bio više nego „sladak“, radionica izrade slatkiša! Uživanje tokom pripreme kolača, zainteresovanost za rad, druženje, razmena iskustava, smeh i opuštenost dece, roditelja i svih članova „Čarapanskog srca“ još jednom su potvrdili koliko ovakve radionice znače svima. –Teško mi je ... Opširnije . . .

Ceo tekst ...
udruženje osmeh na dlanu, odjek.rs

Udruženje „Osmeh na dlanu“: Uz podršku zajednice možemo sve!

Novogodišnje čestitke, saksijsko sveće i jastuci sa vezom,  koje su deca i mladi sa smetnjama u razvoju pripremili na radionicama organizovanim tokom prethodna tri meseca, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom (3.decembra) biće prikazani na izložbi na Trgu glumaca. Da uz međusobnu, ali i podršku i pomoć većinske zajednice, mogu mnogo toga da urade, osobe ... Opširnije . . .

Ceo tekst ...
biracki spisak, Odjek.rs

Mali vodič kroz izbore: Do kraja meseca uvid u birački spisak

U susret lokalnim izborima, koji se održavaju 17. decembra, Gradska uprava Kruševac je izložila na uvid deo jedinstvenog biračkog spiska za područje Kruševca. Uvid traje do 1. decembra. – Uvid se vrši putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana u cilju provere da li je građanin upisan u birački spisak i da li su ... Opširnije . . .

Ceo tekst ...